Wednesday, 23 April 2014

Peneman..

Asslamualaikum! TOday nk share la sikit story! Hari ni bukan main bngun awal,nk ke bandar..huihuihui... Nk teman akak kesayangan kita lah..Berkorban la..ku gagahi jugak kaki ni..sbb ak syang akak ak la.! so
bnyak tmpat la jugak ak merayap..


First pgi tuu,pi mkn..nasi kerabu u olls!pergi 3 orang..along,angah and ak..hehe..syok la.! Akak belanje..Fuhh,rezeki nii..haha...habis kitaorang melatap,kami pun terpkse balik rumah,nk taw? sbb nk antar along..ta sedap badan kata nye...biasa aaa "orng mengandung anak sulung" hohoho..! lpas hntar si along tu balik,prgi la ak dengan angah...
yg drive nye angah..ak nk drive,mybe dia takot kot nk bg ak drive,yelah..mne tak nya ak sekali bwak kereta tak ingt dunia..hahaha..
so 'nyet-nyet' angah bawak kereta..tempat pertama yg kami tuju.! kedai jam...walau macm mne cara pun kene jugak tukar beteri jam tu..sbb esk angah dah nk balik india..

20 minit kemudian! dah nk smpai kedai jam, kene la masuk parking.so hal yg paling ak Benci,cari parking..haaaaa! part tu la ak lemah sikit..huahua..lame sikit ad la parking...jauh la jugak,so nk buat mcm mne,dri takde lnsung..parking la jugak.. -.-"


Jalan-jalan-jalan-jalan smpai la kedai jam..! huh kedai dia ad air-cond sejuk ketiak ak! haha.. sementara tukar batt jam angah,ak pun melilau la tgk jam..Alaaaa,tgk saje2..biar dalam dompet ada 100 pun..haha..melilau punye lame,tibe2 mata ak terpandang la 1 jam ni..dalam hati ak tgk jam tu,"ya ALLAH cantik nye jam ni,nak beli.! tengok harga 500 something..What! kenapa mahal sngat! kenape! ! . *nangis dalam hati*Haaaaa ak nk jam tuu..serius cantik! tak tipu..! kat tepi jam tuu ad diamond.! Dalam hati ak cakap,takpe nnti mintak ngn bakal suami buat hntara..hahahaha...sabar ye jam,nni ak beli kau..hehe..  "


Selesai angah tukar batt jam,keluar la ak dari kedai tuu...kebetulan kedai tu dekat dengan pasar payang..Angah pun cakap"ehh adik,angah rase nk mkn durian crepe jom g cari" ak ni iyee kan jelah,sbb ak pun nk beli Madu kt pasar...soooo jalan 100 langkah smpai la ak...Perghhh! tahun ni,first time ak masuk dalam pasar pagi mcm nii.! seronok sangat.! tengok mak cik2 tu jual..perasaan nk join sekali tolong jual kan pun ad.! arghhh seronok tengok..org pun tak ramai,mybe sbb bukan hari minggu..org sibuk ngn kerja..jalan punye jalan nk beli madu..tengok2 kedai yg biasa ak beli tutup..! kecewa beb! kecewa! kedai lain 1 botol 14..takpe la..lain kali la beli rungut dalam hati..pastu keluar la ak dri pasar,nk cari durian crepe angah..cari2 jumpe.! excited la kakak ak tuu..alhamdulillah dpt jugak dia makn..sekurang nye dia fly balik india nnti,takde la kempunan..haha...


Lpas balik pasar payang,pergi la kt kereta coz nk pergi kedai kasut pulak..si Fiqah(angah) nk cari kasut... Satu hal pulak! cari parking...
nasibb la ad..rezeki.! tapi kali ni takde la jauh sngat..hehe..jalan-jalan smpai la kedai kasut clarks.. mmg bagus sbb kasut dia tu pakai 1 thun tahan giler..mahal? hmmm ak tngok harga dia tkde la mahal sngat.! mahal berbaloi tkpe.. pilih punye pilih...tak berkenan..tak de saiz la...an so on la..so angah pun "give up" agak upset la.Ak pun cakap la,tkpe la...lain kali kita mari pulak mybe time tu dh bnyak choice..


Keluar la ak dri kedai tuu..Next desination rumah "tok" yelah,esok angah nk balik india dh,dah tkde time nk jumpe lpas ni..nk packing bju lagi,and lain2 la..ak pun sebenar nya mmg kene jumpe tok..sbb balik dri U hari tuu start cuti,ak x jumpe pun lgi 'tok" takot jugak tok terasa..tok kan org tua..mungkin cepat terasa...Sampai rumah tok,tengok Tok ad duk kt tnggga depan rumah! ak yg drive bnyi kn hon! haha..excited giler..! rase macm balik raya pulak,! hahaha...tok cool je..hehe.. 
salam2,sembang ngn tok,lame la jugak.! seronok duk kt situ..KG sngat.! angin sempoi-sempoi je.! arghh! syok! Ak terpandang la pokok mempelam! haaaaa! sedap!  -telan air liur- mempelam hijau,kalau buat jeruk.! dap ermmmmmmm.....Ak pun cakp kt tok,nk ambik 3-4 biji..tok onn jee.! haha..tetibe tok cakap,"lebat nya buah mempelam,arwah tok ki takde ni bnyak pulak buah,tak sempat tok ki tengok..kalau tok ki ad msti dia dh tolong kait kan.." dapppp hati ak jadi sebaK! YA Allah! nk nngis pun ad.! tok ki meninggal tahun lepas,dalam bulan 11..Rindu Arwah tok ki.. :'( ....bile dh tok cakp mcm tu,ak pun buat lari topik la..xnk tok sedih2...



sembang2,smpai la nk balik...dh lame sngt..Masa balik tu,angah cakp nk singgah giant nii..nk beli BIG APPLE! errrrrrrr dap erm...singgah la giant...angah belnje lgi..hahaha...syok keluar dgn kakak! semua nye diaorng byar..hihi....lpas beli,sttle semua urusan hari ni, balik la rumah.!
Haaaa sedap! Hrini agak penat.! tapi best! bukan senang nk keluar dgn angah,bfast ngn along...time cuti ni jelah boleh luangkan masa dn diaorang..! kan best kalu jdi budak2 balik..always together! Rinduuuu..! 
kalau la boleh kembalikn masa dulu...nk je buat!. ok la,tu je untuk hari ni... :)
 

Assalamualaikum! :* 

Rindu

Assalamualaikum...Hello :) *sengih siput jap* haha

memalam mcm niiii dtg mood nk berblog-blog pulakssss,,hehe..jap! *ambik feel* hahaha..ok,malam ni kongsi pasal rindu...!


Rindu? hmmmmm rindu pkwe? excuse! tkde pkwe.! menyedihkan bukan? haha.! whatever..ak bukn tk nk couple,tapi ak fikir kalau ak couple kalau laki tu bukan jodoh ak? tak ke kecewa? hohoho...baik tunggu je org masuk meminang.haha.. -gatai sikit- muahahaha... sooo..rindu ak pd kakak ak(wan nurafiqah(angah)..seriously! ak rindu dia..
dia dh balik india..! jauh kot..tadi balik hntar dia kt airport dalam hati "nangis" huh! allah je thu..

balik dri airport,terpndang bilik dia..ya allah,kalau dia ad mesti kipas terbukak..mesti dia duk baring atas katil sekarng..haaaaaa..! kenapa dia dh balik ? kenape cpat sngt cuti di habis? ak tak puas lg spend time dgn dia..kenapa!Dri kecik,kami selalu together...(termasuk along) seblum adk ak faris dgn huda tu lahir..kami ni selalu sme2..jalan2..pi ngaji sme2..main pondok2 sesame..kadang mndi dlm bilik air pun sesame.!pi holiday dgn abah dgn umi pun same2..rindu pulak zaman kecik2...

Throwback sikit.! hihi..zaman dulu kn tak mcm zaman sekrg..zaman dulu mase budak2 paling best,mcm2 kitaorg main..zaman sekrg..budak2 ipad,iphone main game dlm phone..huh..maju nye dunia sekrg..
Ak rindu angah,sbb angah jarang balik rumah..dri f1 dia dh hidup berdikari kt asrama..smpai la f5..pastu masuk u bagai..smpai la blajar jauh mcm sekrg...

Angah,dia penyelamat ak..dulu ak masih ingt, waktu balik mngaji mase ak drjah2 ..ak kene ragut(rantai)..yelah,pi ngaji blakang rumah je pun..jalan kaki sikit..nk buat macm mne..angah la lwan dengan laki tu..hebat kn angah? angah gigit tngan laki tuu,nasib ad sorg pkcik tolong..ak mase tu takot,tingal angah sorg2..blari balik bgtaw umi..sian nye angah,,alhamdulillah..nasib baik tkde pape..terima kasih ya allah..
terima kasih Angah,,,snpai bila2 sy x akan lupe...x akn pernah :')


Raya nnti balik ye...nk raya dgn awak..tahun ni kita raya 1 keluarga lengkap..! best..! nnti sy balik,sy ambik awak kt airport,,hihi,,x sabar ye nk kumpul ramai2 balik...awak jge dri baik2 kt sane...Ingat stdy kerana Allah...yg baik itu dri allah...stdy jgn main2...i love u sis ! peluk,cium.. goodnyte.!
sincerly: WAN NURNAJIHAH BT WAN ABDUL MAJID :*